Vissenbjerg Gran Fondo 2019: Nyklassiker med vokseværk

I den første weekend af august løb 3. udgave af det hæderkronede Vissenbjerg Gran Fondo af stablen. Formandens kinesiske forbindelser havde med vejrkanoner og tvivlsomme kemikalier skudt kumulusskyerne væk, og sørget for strålende vejr til bjerggstarbadserne.

Vissenbjerg Gran Fondo 2019: Nyklassiker med vokseværk

Vanen tro blev der udkæmpet et drabeligt slag om titlen som den bedste sofasportsdirektør på holdet.dk under sommerens La Grande Boucle. Med en stærk 3. uge, sikrede Cheick sejr med holdet Heicks efter en tæt duel med den forsvarende mester, Gribben fra Grindsted.

Dermed blev 2019 året hvor det for første gang lykkedes at støde foreningens deltagere af tronen, trods et rekordstort antal foreningsdeltagere – og deltagere i det hele taget. Hele 25 mand dystede sommeren over om førstepladsen og belønningsture op af den berygtede Vissenbjerg Bakke.

Efter morgenkaffe fra Nelle’s Coffee & Wine og fælles race briefing på Storms Pakhus, var der fælles afgang til Vestfyns Ventoux. Kassereren havde tjansen som Road Captain, og styrede med sikkert pedaltråd de 13 fremmødte frem til bunden af Vissenbjerg Bakke. Formanden og de mange tilrejsende fans kørte reklamekortege i forvejen.

Bakkespurten til Vissenbjerg: Storms Cycling Club ryddede podiet

I årets udgave af Vissenbjerg Gran Fondo var der søsat et nyt tiltag: Bakkespurten til Vissenbjerg Bakke – powered by PurePower. Kort før stigningens start blev løbet givet fri, og der blev kørt race til toppen af den vestfynske kæmpe. På højkant var fede præmier fra PurePower, Hasenjagd og Fusion – samt retten til at bære den gule, prikkede Vissenbjerg Gran Fondo 2019-trøje.

Anders Naamansen (Storms Cycling Club) snuppede sejren i overlegen stil

Romkugleregn og jernmænd: “Det går op og ned i showbizz”

Efter den indledende bakkespurt blev der taget hul på belønningsturene. Med alt mellem 3 og 18 obligatoriske belønningsture op af Vissenbjerg Bakke, var der rigeligt af højdemeter at se frem til for de mange tilskuere og de lycraklædte jernmænd. Derfor vakte det da også stor glæde, at Vissenbjerg Bageri gavmildt havde sørget for romkugler til alle mand, så ingen risikerede at gå sukkerkold undervejs.

Formanden i et uforfalsket øjeblik af lykke med favnen fuld af romkugler

Med dødsforagt blev der foretaget nedkørsler, som ville få selv den hårdeste banan til at skælve i bukserne, og med lige så tænderskærende intensitet blev der kørt op igen.

I en malende rytme kværnede rytterne sig gennem deres belønningsture op af bakken. Der var noget harmonisk over det; som en hestehårsbue der melodisk trækker andensatsen af en Mozart-symfoni over violinens kolde stålstrenge, hørtes gispende åndedræt, lyden af olierede kæder og kassetter, tilskuernes opløftende jubel og taktfaste klapsalver, når de udmattede ryttere trillede over toppen. Blot for at vende om og gentage deres Sisyfos-foretagende. Igen og igen. “Det går op og ned i showbizz“, som Formanden lakonisk og knap hørbart bemærkede undervejs.

Sportsdirektøren i prikker

Sportsdirektøren i ensom majestæt på æresrunden

Vanen tro fik den ringest placerede rytter i managerspillet lov til at køre sidste tur i ensom majestæt på det skaldede bjerg iklædt den polkaprikkede bjergtrøje. Denne ære tilfaldt i år Sportsdirektøren, som dermed skriver sig ind i samme hæderkronede historiebog som Ræven fra Revninge og Formanden.

De tilrejsende fans og ryttere, der havde udstået deres egne pinsler, sørgede for at klappe den hårdt prøvede rytter i mål efter 1026 højdemeter fordelt på 21,6 km med en gennemsnitlig stigning på 4.8%.

Store sejre, sammenhold og stram lycra

Efter de mange bjergstrabadser gik turen atter mod Odense og Storms Pakhus, hvor der blev rundet behørigt af med kolde fadøl og nærende restitutionsmåltider fra pakhusets mangfoldige udvalg.

Dagen var i sandhed en triumf for fællesskabet, det gode kammeratskab og den fælles passion for cykling, romkugler og løgnehistorier. På trods af flere store enkeltmandspræstationer, som hver især kunne fremhæves, skal særligt to præstationer fremhæves.

Tordenfods triumf

Tordenfod efter de 16 ture op af Vissenbjerg Bakke

Som selskabets alderspræsident var der naturlig respekt for den vestjyske Rynkeby-rytter. De unge knøse i feltet kendte uden tvivl deres plads i feltet for i selskab med den esbjergensiske Spartacus.

Han havde taget hele den lange køretur fra vestkysten for at indløse de 16 belønningsture på Vissenbjerg Bakke. Det blev til 16 kraftudladninger uden pause – og med en rutineret; ja, vel nærmest munkeagtigt askese-disciplin: helt uden indtagelse af romkugle undervejs. Stor respekt fra alle os i DÆC!

Palles pragtpræstation

I en tid hvor det hele lader til at gå op i teknik, gadgets og lir; så er der noget ægte panache i at stille til start i spartansk stil. Til hekkenfelt med Trek, Pinarello, Giant og hvad det nymodens pjat hedder nu om dage. Palle snuppede turen uden carbon, gedebukkestyr og aero-optimerede komponenter. Snyd ikke dig selv for videoen herunder, hvor du kan se alle mands første omgang på toppen, og ikke mindst Palle, der ruller over målstregen på en vaskeægte havelåge!

Til slut vil vi bare sige tak til alle, der kom og var del af Vissenbjerg Gran Fondo 2019 – vi glæder os allerede til næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *