Vissenbjerg Gran Fondo 2018 feat. Storms Cykler

Nyklassikeren Vissenbjerg Gran Fondo blev søndag den 12. august afviklet i gråvejrsnuancer og byger, der lugede godt ud i såvel tilskuere som deltagende ryttere. Som noget nyt blev løbet afviklet i fællesskab med Storms Cykler. Enkelte hardcore fans trodsede vejrets luner og troppede op for at få et glimt af deres helte og overvære kåringen af den nye bjergkonge.

Vissenbjerg Gran Fondo 2018: Tradition og fornyelse i skøn symbiose

Under sommerens Tour de France blev der vanen tro dystet i sportsdirektørfærdigheder og taktisk snilde. Som traditionen foreskriver, havde den snorsnuede og hovmodige bestyrelse sendt en åben udfordring til alle sofasportsdirektørerne: Deltag i foreningens pulje i Tour-spillet på Holdet.dk, og hver placering fra 1. pladsen veksles til en tur op af Vissenbjerg Bakke for bestyrelsen.

Med i alt 20 deltagere var der al mulig grund til at gøre sig umage for at nå en topplacering. Nogle klarede det bedre end andre. Efter 21 etaper kunne Gribben fra Grindsted fortjent lade sig hylde som vinder og regnskabet gøres op for bestyrelsens samlede antal strafture:

• Kassereren: 1 tur
• Ræven fra Revninge: 4 ture
• Gårdvagten: 5 ture
• Næstformanden: 8 ture
• Formanden: 14 ture

Læs også: Gribben fra Grindsted snuppede sejren – få hele overblikket over sommerens tour-spil her

Som noget nyt havde foreningen i år slået sig sammen med cykelinitiativet Storms Cykler i anledningen af årets Vissenbjerg Gran Fondo. Dagen blev nemlig skudt i gang med røverhistorier, kaffe og oplæg fra Formanden i Storms Pakhus, inden der var fælles afgang mod de morderiske stigningsprocenter i Vissenbjergs ubarmhjertige istidslandskab.

Formanden i sit es under sin præsentation
Formanden i sit es under sin præsentation

Først havde Formanden dog fået taletid til at fortælle foreningens glorværdige historie, og gennem 30 minutter tryllebandt han de intenst lyttende tilhørere, der sad tavse med åben mund og blanke øjne, med sin anekdotiske udfoldelse af den prægtige forenings meritter, drømme og ambitioner. Der kunne høres en knappenål falde til jorden mellem bølgerne af tordenskraldslatter, som gjaldede, når Formanden satte trumf på med en vittig bemærkning.

De tryllebundne tilhørere
De tryllebundne tilhørere

Afgang vestpå: “Der er pis og lort i stængerne i dag”

Efter den indledende muntre stemning blev det anderledes alvorligt, da rytterne gjorde klar til at hoppe i sadlen og sætte kursen mod det vestfynske Ventoux. Efter et par sidste dessiner omkring det parallelle cykelløb, som Storms Cykler skulle afvikle på en rundstrækning på og i området omkring Vissenbjerg Bakke, gjorde foreningen og Storms Cykler klar til at køre i samlet flok mod Vissenbjerg.

Stemningen var elektrisk kort før afgang fra Storms Pakhus
Stemningen var elektrisk kort før afgang fra Storms Pakhus

Vejret havde kort forinden vist tænder med et hidsigt regnskyl og fra himlen dryppede det som et utæt Tena Lady-bind på et underbemandet plejehjem. Formanden, der kort forinden havde været særdeles veloplagt, var påfaldende tavs og fokuseret. Forespurgt om udsigterne til dagens prøvelser – 14 ture af op ad Vissenbjerg Bakke – svarede han:

Jeg frygter at det bliver en lang dag. Der er pis og lort i stængerne i dag. Næstformanden har forsømt at få min “jiffy bag” med fra Dr. Schultz, og uden den, er min astma ganske enkelt for voldsom til en toppræstation. Eller var det allergien, der driller…? Nå, i det mindste har jeg undet mig selv en omgang Lafite Rothschild 1947 i drikkedunken i dag, så helt skidt er det nu ikke. Skål!

En fokuseret Formand kort inden afgang
En fokuseret Formand kort inden afgang
Spurven kunne dårligt være i sig selv af begejstring med udsigt til en hel dag på med stigningsprocenter
Spurven fra Glumsø kunne dårligt være i sig selv af begejstring med udsigt til en hel dag med stigningsprocenter

Sisyfos-arbejde og varme hænder

Efter en behersket fællestur mod Vissenbjerg nåede alle mand til foden af den golde kæmpe. Der var blevet givet gas frem mod dagens første opkørsel, og feltet var blevet strukket ud som en harmonika. Oppe på toppen kom der dog samling på tropperne inden den officielle start. Storms Cykler påbegyndte deres 1-times cykelløb og foreningens bestyrelse tog hul på de mange ture op og ned af Vissenbjerg Bakke.

I pendulfart suste foreningens ryttere op og ned af stigningens 1.200 meter med en gennemsnitlig stigningsprocent på 4.8. Selvom regnskabet for længst var blevet gjort op for alle ryttere undtagen Formanden, fortsatte flere foreningsmedlemmer elevatorturene op og ned af bakken. Om dette skyldtes frygt for repressalier fra Den Store Leder, barmhjertig godhjertethed eller solidaritet, vides ikke – men et prægtigt syn var det.

Formanden kørte sit eget løb i et knastørt og malende tempo. Op og ned, op og ned som en besat, ene mand i vanvittig kamp mod skråningen. Som Sisyfos dømt til for evigt at rulle stenen op af bakken, alt imens Storms-ryttere og foreningsfrænder suste forbi som kuglelyn i deres egen kamp mod hinanden og de drabelige højdemeter.

Der var dog enkelte lysglimt i håbløsheden. En rytter fra Storms Cykler og foreningens Kasserer bidrog hver især med en velplaceret støttende hånd på lænden for at lette Formandens firkantede tråd i det eklatante fravær af sticky bottles undervejs i seancen. En storslået og mesterlig gestus i de mørke stunder for den korpulente formand!

Blodigt ræs og blødt brød fra bageren

Efter (lidt mere end) en time, begyndte også Formanden at nærme sig enden af sit foretagende. Tydeligt mærket tog han hul på de sidste ture, alt imens den til lejligheden indkaldte Senior-soigneur blev sendt afsted efter koldt vand og Kassereren til bageren for at hente romkugler.

Det nåede dog at blive aldeles dramatisk før det til lejligheden indkøbte bagværk kunne nydes. På Formandens 12. tur styrtede to af Storms-rytterne i deres iver efter at få nallerne i eftertragtede kugler med rom – begge er dog okay igen. Formanden satsede alt på en fantomtid til 13. og sidste tur, hvorfor både solbriller og drikkedunk røg i grøften inden nedkørslen til det store finalebrag.

Bakken besejret: Kroningen af den nye bjergkonge

Efter 13 ture kunne Formanden køre mod toppen for sidste gang til jubelbrølet fra de utallige fremmødte folk, der havde taget opstilling på toppen af Vissenbjerg Bakke. På toppen fik Formanden overrakt den prikkede bjergtrøje fra sidste års bjergkonge, Ræven fra Revninge. Efter mere end 15 kilometer på bakken, tæt på 800 højdemeter og umenneskelige lidelser, var det langt om længe tid til at nyde en velfortjent romkugle.

Toppen af Vissenbjerg Bakke mindede mest af alt om en Alpe d'Huez på en varm tour-etape
Toppen af Vissenbjerg Bakke mindede mest af alt om en Alpe d’Huez på en varm tour-etape

Bagværk af fornemste karat fra det lokale bageri
Bagværk af fornemste karat fra det lokale bageri

Retur til Storms: Sæsonafslutning hos Mr. Phan House

Efter seancen med overdragelsen af den polkaprikkede trøje gik turen hjemad. Tempoet var adstadigt indtil sidste skiltespurt. Her blev der lukket op for hanerne igen og den sidste energi brændt af. Dagen sluttede nemlig ikke på bakken. Som en del af Storms Cyklers sæsonafslutning var der efterfølgende fællesspisning på Storms Pakhus hos Mr. Phan House – der selv cykler med i Storms Cykler under det forpligtende tilnavn Phancellara – og fejring af vinderen i Storms Cyklers eget Vissenbjerg-ræs.

Her blev der igen lukket op for godteposen med løgnehistorier og anekdoter over kinesiske bao, wontons, byens bedste sweet potato fries og kolde øl. En perfekt afslutning på en herlig dag i sadlen og en fremragende debutsæson for Storms Cykler!

Mr. Phan House: Byens bedste sweet potato fries
Mr. Phan House: Byens bedste sweet potato fries
Fra en forhenværende bjergkonge til en nuværende: SKÅL

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *