Sæsonåbner i DÆC: Formanden på krigsstien i bøderegn på Assens-togt

Solen gemte sig bag lavthængende stratusskyer denne første weekend i marts, som officielt skyder sæsonen i gang for den hæderkronede cykelforening. Det blev til masser af kilometer – og endnu flere romkuglebøder!

Vinteren har så småt sluppet sit tag i det danske klima. Den mørke, golde årstid har dog tæret så hårdt på foreningens pengereserver, at regnskabsbøgerne er martret af blodrøde tal og massive budgetoverskridelser. Primært på grund af Formandens mistænkelige indkøbt bogført under “diverse”. De fem fremmødte ryttere til weekendens 100-km-stroppetur mod Assens: Kassereren, Skolelæreren, CC (Coach Christopher) og Mekanikeren – og så Den Store Leder selv – kunne derfor se frem til en nidkær bødemester, klar til at slå ned på selv den mindste forseelse, så den rungende tomme foreningskonto igen kan blive fyldt op af indkrævede romkuglebøder.

Kurs mod Assens og løgnagtig ruteprofil

Rutekaptajnen, som i dagens anledning fik god opbakning på navigeringsfronten fra Mekanikeren, havde udstukket en kurs mod Assens. Først kunne Formanden dog stange dagens første bøde ud allerede før afgang, da Skolelæreren havde formastet sig til at møde til start med en tilsmudset cykel. En klar overtrædelse af det indviklede og stærkt komplicerede regelsæt – som vidst kun Formanden kender det fulde omfang af – der udløste en øjeblikkelig romkuglebøde.

Kuglerne blev støbt til dagens 2. romkuglebøde, da Formanden afkrævede dagens ruteprofil. Efter en vinter med sulemad og rigelige mængder fermenteret druesaft, var en flad ruteprofil i høj kurs hos foreningsmesteren i disciplinen ‘0-100’ på en badevægt. Det var derfor med stor begejstring Formanden modtog beskeden om en overvejende flad ruteprofil uden højdemeter. Dette skulle dog, med en rute som gik over Tommerup og Vissenbjerg-egnen, vise sig at være en eklatant underdrivelse. En skummende, mælkesyreramt Formand på de vestfynske stigninger, uddelte naturligt nok en romkuglebøde for den løgnagtige rutebeskrivelse.

Forårsstemning og kaffestop på havnen

Der var imidlertidig ikke noget at sætte på rutens fortræffeligheder fraset de uventede højdemeter. Trods det grå skydække, var temperaturen til den lune side og vinden herligt afdæmpet. Der blev kørt frisk til og taget solide føringer hele vejen rundt på ruten mod Assens. Kort før kaffestoppet midtvejs forsøgte Formanden sig med et humoristisk indslag, da han på bedste onkel-manér valgte at fyre en joke af om huspriserne ved kysten.

Netop som sidste ord havde undsluppet Formandens mund, kom selvsamme i tanke om at det var tredje gang han havde fundet lejlighed til at fyre denne af. Første genbrug kastede en bøde af sig for utidigt genbrug af flad joke, så Formanden tildelte prompte sig selv en romkuglebøde for “morsomheden”. Tre bøder var det blevet til, og kilometertælleren havde kun lige rundet 50 km. da det var tid til kaffestop på Café HPH på Assens Havn.

Bøderegnen sluttede dog ikke her, da Mekanikeren begik helligbrøde mod en af foreningens protektors, Brian Holm, ufravigelige regler: “(…) det her med at rende rundt på en café med hjelm på, det ser bare for dumt ud. Så tag den nu af, tak.” (Brian Holm: Det gør man bare IKKE som cykelrytter). Selvom der var tale om en forseelse der foregik i sekunder, så var Formanden urokkelig – og dagens fjerde bøde var en realitet.

Mekanikeren – toplirens med Pinarello-ramme og aerohjelm. Men den går altså ikke under kaffestop!

Hjemtur i højt humør trods bøderegnen

Efter optankning af kaffe – og et bemærkelsesværdigt fravær af bagværk – gik ruten atter hjemad. Der var god fart i stængerne, og der blev lagt et hidsigt symaskinetråd for dagen. Ruten var scenisk og bød på masser af småveje, højdemeter og flot natur.

Coach Christopher havde overskud på bakkerne efter en lang vinter med Zwift og utallige spinningtimer
Coach Christopher
Skolelæreren fandt også overskud til et smil trods højdemeter og indkasseret romkuglebøde

På vejen hjem blev der kørt friskt på bakkerne i og omkring Vissenbjerg. Formanden udviste overraskende stærke bjerg-ben og var, utilfredsheden til trods, stærkt kørende på de 710 højdemeter dagens 100 kilometer bød på.

Efter et langt og massivt føringsarbejde på tempostykket mod Odense, tog Formanden fra spids sig af Odense-skiltespurten og herefter var det tid til en rullende status. Trods den heftige uddeling af romkuglebøder, hvor kun CC undslap Formandens pedantiske regelrytteri, var der bred enighed om at turen havde været en udpræget succes. Årets første officielle DÆC-tur sneg sig akkurat over de 100 km, og der er således god grund til at vente sig noget stort til foreningens første løb, som løber af stablen 31. marts: Gran Fondo Jennum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *