Vores historie

Den korte fortælling

Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme – DÆC – er en uformel cykelklub med plads til alle. Fokus er på gode stunder på jernhesten, kammeratskab og god lir.

Vi er tossede med at forhjulslire, spise romkugler og at fortælle løgnehistorier og træningsture afsluttes hellere end gerne på vores stamsted, visit.

Vi kører ikke licensløb, men vi elsker at prale om dengang på Alpen, komme med undskyldninger for hvorfor vi ikke liiiiige ramte dagen og snige os til en listig skiltespurt, når de andre er uopmærksomme. Derudover deltager vi i social rides og motionsløb i hele Danmark.

Vores kerneværdier er: romkugler, løgnehistorier og lange cykelture.

Den lidt længere fortælling

Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme blev stiftet i 2017 med det formål at fremme interessen for den ædle cykelsport i alle dens former. Dette inkluderer både den fysiske udfoldelse på konkurrence- og motionsplan, men i lige så høj grade andre, ædle cykelrelaterede aktiviteter: rollen som Sofa-Sportsdirektør, fællesture, indtagelse af romkugler/træstammer/studenterbrød o.l. bagværk, bagkloge betragtninger og røverhistorier.

Som så mange andre store, skelsættende kapitler i verdenshistorien, så tager historien om Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme (forkortet DÆC) sit udspring i alkoholens tåger. Et par cykelglade kammerater var begyndt at trille på landevejene på begynderudstyr og med runde kropsformer – men med masser af glæde, passion og lyst til at dyrke fællesskabet. Og hvad gør man så, når man ikke kan se sig selv i en seriøs licensklub? Man starter sit eget!

Frøet blev plantet en god aften med stribevis af velmiksede cocktails fra foreningens sprinterfyrtårn, Rasmus Greve, og vejen fra idé til handling var kort. Allerede næste dag var Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme stiftet. Derefter fulgte en konstituerende generalforsamling, udformning af foreningens ordensreglement, vedtægter og konstituering af foreningens bestyrelse – og så var grundstenene lagt.

Klubfarver og uniformen

Klubbens logo er i den traditionsrige Celeste-grønne farve, som er blevet udødeliggjort af det legendariske cykelmærke, Bianchi, og er en homage til tidligere tiders parnache og storhed. Den er et udtryk for foreningens begejstring for retroæstetik og cykelsportens guldalder i de go’e gamle dage.

Foreningens uniform prydes af margueritten. Denne symboliserer foreningens store kærlighed til særligt Margueritruten, der fungerer som ledestjerne, når foreningen fræser gennem det danske landskab på de fælles ture.

Uniformens design er skarp afstemt efter foreningens store idol, forbillede, mentor og protektor, Brian Holm, der dikterer sorte shorts og hvide sokker – og derfor er sokkerne naturligvis hvide i standarduniformen.

Beretninger fra Margueritruten

Foreningens ryttere er passionerede cykelelskere – men er i lige så høj grad formidlere af deres oplevelser og begejstring for cykelsporten. Rutekaptajnen prioriterer naturskønne ruter og udforskning af øens højt, og Margueritruten lægger ofte asfalt til foreningens træningsture.

Foreningens kommunikationsafdeling – topstyret med hård hånd af Formanden – sørger for billeddokumentation og episke beretninger fra foreningens træningsture og løbsaktiviteter. De sportslige aktiviteter suppleres af et underholdende og oftest stærkt overdrevne reportager og beretninger – følg dem her på siden og vores Facebook-side.Derudover arrangerer foreningen sæsonen igennem arrangementer og begivenheder, som alle har udgangspunkt i cykelsporten, men med fokus på det sociale – fx til Vissenbjerg Grand Fondo eller når vi medbringer øens bedste opbakning til cykelløb.