Løbsberetning: Gran Fondo Jennum 2019

En blæsende søndag i Vejle stod seks saftspændte DÆC-ryttere klar på startstregen til åbningen af landevejssæsonen 2019. Fem mand klarede sig til mål i sandt højdemeterdrama til Gran Fondo Jennum.

Det knivskarpe foreningshold til Gran Fondo Jennum 2019
Det knivskarpe foreningshold til Gran Fondo Jennum 2019 | FOTO: Jeff Ravn

I søndags var der Vejlensisk ny-klassiker på menuen Gran Fondo Jennum. Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme stillede til start, og havde på forhånd udtaget et perverst stærkt besat 7-mands-hold til de fire omgange på en lækker og afvekslende 20 kilometer lang rundstrækning omkring Fårup Sø lige uden for Vejle:

  • Formanden aka. Den Store Leder aka. Morten Brian Pedersen
  • Næstformanden aka. Spurven fra Glumsø aka. Jonas Berg
  • Kassereren aka. Rutekaptajnen aka. Jonas Søgaard Jensen
  • Gribben fra Grindsted aka. Kenneth Leding Baggesgaard
  • Lovens Lange Arm aka. Robocop aka. Tobias Mortensen
  • Coach aka. Christopher Møller Thuesen
  • Skovfogeden aka. Marc Vands

Mange spørgsmål skulle besvares på den solbeskinnede søndag til Grand Fondo Jennum efter en lang, mørk og kold vinter. Hvem havde fart i stængerne? Hvem har kigget for dybt i sovsekanden over vinteren? Ville Formanden køre i korte rør?

“Det er jo en hamrende vanvittig ruteprofil med hysteriske +1000 højdemeter på de 80 km. Jeg har ellers både guld og diamanter i de glatbarberede ben, men den løbsprofil er som skabt til Spurven fra Glumsø, så jeg er ikke et sekund i tvivl om taktikken: alle mand kører for den klejne sydsjællandske italiener!” lød det fra Formanden på en skrattende fastnetforbindelse kort før starten.

Totalt kaos fra start: 8 km – 4 brændte tændstikker

Allerede før indskrivningen startede dramaet. Dagen før løbet tikkede en yderst suspekt pressemeddelese ud fra hovedkvarteret. Skovfogeden var fjernet fra startlisten grundet akut opstået sygdom efter sin højdetræningslejr til Kuala Lumpur: “Det er hjerteknusende at blive trukket ud så kort før løbet! Men grundet abnorme udsving i mine blodværdier lige siden hjemkomsten til dansk jord – som afgjort må skyldes en virusinfektion – vil det ganske enkelt ikke være forsvarligt at stille til start i min tilstand.

“Det er hjerteknusende at blive trukket ud så kort før løbet! Men grundet abnorme udsving i mine blodværdier lige siden hjemkomsten til dansk jord – som afgjort må skyldes en virusinfektion – vil det ganske enkelt ikke være forsvarligt at stille til start i min tilstand. Slet ikke med tanke på den nedsatte nyrefunktion og anstrengelsesudløste astma, jeg er i omfattende Kortion-behandling for under Dr. Schultz TUE-program” lyd det fra en skuffet, men fattet, Skovfoged.

let ikke med tanke på den nedsatte nyrefunktion og anstrengelsesudløste astma, jeg er i omfattende Kortion-behandling for under Dr. Schultz TUE-program” lyd det fra en skuffet, men fattet, Skovfoged.

Til løbsindskrivningen var der lige til det sidste tvivl om Kassererens where-abouts. Han nåede dog frem i sidste øjeblik og det decimerede 6-mands-hold stod kl. 10.03 klar til at blive sendt ud på de 80 km.

Der gik dog ikke mange hundrede meter af Master-starten før det hele kunne være overstået for den ambitiøse flok. Et kort øjebliks uopmærksomhed i feltet sendte Rutekaptajnen op og ride på en vejchikane. Med stort overskud og rutine fik den cykelekvilibristiske pengemand dog på bedste Sagan-manér cyklen under kontrol og undgik katastrofen.

Den hidsige start sluttede imidlertid ikke her. Næstformanden – det store håb om et topresultat – var sekunderne efter ved at sætte det hele over styr, da problemer med at klikke i pedalen fik ham til at sejle ned gennem feltet. Formanden var imidlertid vågen og lod sig falde tilbage til sin løjtnant for at afværge krisen. Med sin robuste kørestil og tæft for at skille vandene, gled han som en kniv tilbage gennem feltet med Næstformanden på hjul og fik ham afleveret i frontgruppen igen.

I mellemtiden var Gribben fra Grindsted dog fanget i en gruppe bagude. Master-starten foregik op ad den Vejlensiske kæmpe, Jennum Bakken, og var kilde til stor uro.

Lovens Lange Arm, Næstformanden og Den Store Leder blev derfor fanget på mellemhånd i forsøget på at holde samling, men feltet blev øjeblikkeligt splittet i atomer og det viste sig hurtigt at være en umulig mission.

Kort efter indløb en skrattende melding over holdradioen:

“Drenge, det er kaos hernede! INGEN tager ansvar i gruppettoen, det er rent lort. Jeg tvivler alvorligt på at nogen af de halvhjerner hernede har omløb i bøtten nok til at få os ind for tidsgrænsen. Jeg er sgu nødt til at tage den!” lød den uselviske melding fra Gribben fra Grindsted

En fantastisk opofrende og altruistisk gestus af den jyske rytter, der udviste stort overskud på sin (næsten) hjemmebane, og med kirurgisk præcision på sekundet akkurat nåede at få startnummeret i kassen til lodtrækningspræmier ved cut-off. Stærk præstation!

Det betød imidlertid at Formanden og Robocop var nødt til at trække i arbejdstøjet. Frontgruppen, hvor Coach og Kassereren også sad, fik mere og mere forspring. En halsbrækkende jagt blev øjeblikkeligt sat ind og pulsen røg direkte i zone 5 for de to hjælperyttere med Næstformanden på hjul. Der kom snart kontakt, og de to ryttere kunne slå ud og aflevere Næstformanden til at gøre arbejdet færdig; nu kun med to ryttere tilbage til at beskytte sig de resterende 72 km.

Spurven og Coach i fælles triumf

Efter den hektiske start kom der mere ro over feltet. Hver rytter fandt sin plads i de stærkt decimerede grupper og kørte med hinanden på skift. På tredje runde blev Formanden og Robocop samlet, og her blev Formanden beordret ud i vinden:

“Det var en ualmindeligt hård rute i dag. Når det ikke går op, så er der modvind! For at spare kræfter sender jeg Formanden op for at tage en ordentlig dinger af en føring. Han kiggede lidt underligt til at starte med, indtil jeg luftede tanken om en ransagning af foreningens regnskabsbøger og brune kuverter, men så fik han også fart i køllerne” lød det fra den udspekulerede politimand.

I front blev der fortsat kørt for en topplacering til Næstformanden. Her viste især Christopher at han var stærkt kørende. De to ryttere holdt sammen hele dagen og Coach beskyttede den vævre bjergged helt frem til sidste opkørsel af Jennum Bakken. Her satte Næstformanden det sidste stød ind, gjorde arbejdet færdig og kørte solo over målstregen på toppen i dagens bedste DÆC-tid – skarpt forfulgt af Christopher.

En tilfreds Næstformand efter målstregen og indfrielse af målsætningen om en topplacering
Christopher i flyvende stil efter et job well done

Kort før den sidste opstigning af Jennum Bakke og krydsning af målstregen samledes efterhånden en solid forsamling af gode folk fra vores venskabsforening, Storms Cycling Club. Med en klar reference til Hollænder-svinget på Alpe d’Huez blev der hujet, heppet og klappet i takt med at de sidste DÆC-ryttere nærmede sig afslutningen af løbet.

DÆC-SCC-svinget

Kassereren begik en taktisk geni-streg efter 60 km af dagens rute og stod af for at kunne yde top-support til de restererende DÆC-ryttere i løbets sidste fase.

Kassereren i en solskinsstund efter mål

Derfor var det yderst overraskende, med tanke på dagens ruteprofil og Formandens tiendedel metriske tons kampvægt, at Den Store Leder trillede over stregen som 3. mand. De lange ærmer blev smidt 5 km. før mål, så der blev levet op til målsætningen om korte rør på målstregen til Gran Fondo Jennum!

Formanden i korte rør

Kort efter fulgte Lovens Lange Arm op med en mandfolkepræstation op ad Jennum Bakken for femte og sidste gang.

Lovens Lange Arm i mål

Slutteligt kunne Gribben fra Grindsted trille det sidste stykke mod Jennum Bakken og målstregen til stor jubel fra den efterhåndende velvoksne forsamling i bunden af bakken.

Lodtrækningspræmier og evaluering: Gran Fondo Jennum 2019

DÆC-rytterne i målområdet

Med alle ryttere i mål var det tid til den traditionsrige uddeling af lodtrækningspræmier og evaluering af dagens løb.

Rent sportsligt gik det som forventet med en topplacering blandt foreningens ryttere til Spurven fra Glumsø, skarpt forfulgt af den ivrigt Zwift’ende Coach Christopher.

Vigtigst af alt, så blev der udvist mandsmod, kammeratskab og hjerte til løbet – der i øvrigt skal roses for at være eminent arrangeret og afviklet. Især de gode motorcykelmarshalls skal have en ros med på vejen!

Også stor ros til løbsafvikler Thure Kjær, i tidløs VM-hjemmestrik, som også står for søsterløbet Gran Fondo Munkebjerg. Her fanget i et billede under præmieuddelingen, der mest af alt ligner et CD-cover til årets hotteste rapudgivelse:

Løbsansvarlig Thure Kjær

Nårh ja, og så kronede Christopher dagen med at vinde et gavekort på 600 kr. til Fusion i lodtrækningspræmierne!

En glad mand!

Vi siger mange tak for en fremragende sæsonåbner! Søndag den 7. april er vi i ilden igen, når det går løs til Stjernetramp 2019!

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *