Om

Om Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme

Den korte fortælling

DÆC er en uformel cykelklub med plads til alle. Fokus er på gode stunder på jernhesten, kammeratskab og god lir.

Vi vil hellere forhjulslire i smuk natur og fortælle løgnehistorier, lege Super-Sagan på bakkerne og vende verdenssituationen over en kaffe og to romkugler fra Vissenbjerg Bageri end at stille op i licensløb, køre hinanden midt over og tale hinanden under guldbrædderne.

Vi kører langt, vi kører hårdt, vi kører stærkt – men vi glemmer ikke vores tre sande kerneværdier er: romkugler, løgnehistorier og lange cykelture.

Den lidt længere fortælling
Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme blev stiftet i 2017 med det formål at fremme interessen for den ædle cykelsport i alle dens former. Dette inkluderer både den fysiske udfoldelse på konkurrence- og motionsplan, men i lige så høj grade andre, ædle cykelrelaterede aktiviteter: rollen som Sofa-Sportsdirektør, fællesture, indtagelse af romkugler/træstammer/studenterbrød o.l. bagværk, bagkloge betragtninger og røverhistorier.

Som så mange andre store, skelsættende kapitler i verdenshistorien, så tager historien om Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme (forkortet DÆC) sit udspring i alkoholens tåger. Et par cykelglade kammerater var begyndt at trille på landevejene på begynderudstyr og med runde kropsformer – men med masser af glæde, passion og lyst til at dyrke fællesskabet. Og hvad gør man så, når man ikke kan se sig selv i en seriøs licensklub? Man starter sit eget!

Frøet blev plantet en god aften med stribevis af velmiksede cocktails fra foreningens sprinterfyrtårn, Rasmus Greve, og vejen fra idé til handling var kort. Allerede næste dag var Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme stiftet. Derefter fulgte en konstituerende generalforsamling, udformning af foreningens ordensreglementvedtægter og konstituering af foreningens bestyrelse – og så var grundstenene lagt.

Klubfarver og uniformen
Klubbens logo er i den traditionsrige Celeste-grønne farve, som er blevet udødeliggjort af det legendariske cykelmærke, Bianchi, og er en homage til tidligere tiders parnache og storhed. Den er et udtryk for foreningens begejstring for retroæstetik og cykelsportens guldalder i de go’e gamle dage.

Foreningen for den Ædle Cykelsports fremme

Foreningens uniform prydes af margueritten. Denne symboliserer foreningens store kærlighed til særligt Margueritruten, der fungerer som ledestjerne, når foreningen fræser gennem det danske landskab på de fælles ture.

Ingen ciclisimo uden kasket. Her pryder margueritten skyggens inder- og yderside, mens logoet har taget plads i nakken. Som en lille fræk detalje, er syningen indvendig også  grøn.

Uniformens design er skarp afstemt efter foreningens store idol, forbillede og mentor, Brian Holm, der dikterer sorte shorts og hvide sokker – og derfor er sokkerne naturligvis hvide.

Beretninger fra Margueritruten
Foreningens ryttere er passionerede cykelelskere – men er i lige så høj grad formidlere af deres oplevelser og begejstring for cykelsporten. Rutekaptajnen prioriterer naturskønne ruter og udforskning af øens højt, og Margueritruten lægger ofte asfalt til foreningens træningsture.

Foreningens kommunikationsafdeling – topstyret med hård hånd af Formanden – sørger for billeddokumentation og episke beretninger fra foreningens træningsture og løbsaktiviteter. De sportslige aktiviteter suppleres af et underholdende og oftest stærkt overdrevne reportager og beretninger – følg dem her på siden og vores Facebook-side.

Derudover arrangerer foreningen sæsonen igennem arrangementer og begivenheder, som alle har udgangspunkt i cykelsporten, men med fokus på det sociale – fx til Vissenbjerg Grand Fondo eller når vi medbringer øens bedste opbakning til cykelløb.