Om

Om Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme

Den korte fortælling
Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme er en uformel cykelforening for alle med interesse for cykling. Fokus er på gode stunder på jernhesten, kammeratskab og at sprede god energi – og i mindre grad på høj gennemsnitsfart, podieambitioner og seriøsitet.

Den lidt længere fortælling
Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme blev stiftet i 2017 med det formål at fremme interessen for den ædle cykelsport i alle dens former. Dette inkluderer både den fysiske udfoldelse på konkurrence- og motionsplan, og andre cykelrelaterede aktiviteter; såsom samsening af cykelløb, fællesture, træningslejre, indtagelse af mørke belgiske øl, vurdering af romkugler/træstammer/studenterbrød o.l. bagværk.

Som så mange andre store, skelsættende kapitler i verdenshistorien, så tager historien om Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme (forkortet DÆC) sit udspring i alkoholens tåger. Et par cykelglade kammerater var begyndt at trille på landevejene på begynderudstyr og (for nogles vedkommende) med runde kropsformer – men med masser af glæde, passion og lyst til at dyrke fællesskabet. Og hvad gør man så, når man ikke kan et match mellem de traditionelle cykelforeningers modus operandi og ens egne ønsker? Man starter naturligvis sit eget.

Frøet blev plantet en god aften med stribevis af velmiksede cocktails fra foreningens sprinterfyrtårn, Rasmus Greve, og vejen fra idé til handling var kort. Allerede næste dag var Foreningen for den Ædle Cykelsports Fremme oprettet som en frivillig forening. Derefter fulgte en konstituerende generalforsamling, udformning af foreningens ordensreglementvedtægter og etablering af foreningens bestyrelse – og så var grundstenene lagt.

Klubfarver og uniformen
Klubbens logo er bærer den traditionsrige Celeste-grønne farve, som er blevet udødeliggjort af det legendariske cykelmærke- og cykelhold Bianchi, og er en homage til tidligere tiders parnache og storhed, og er et udtryk for foreningens begejstring for retroæstetik og cykelsportens guldaldre som altid kendetegnes ved sætningen: “Alting var bedre i gamle dage”. Foreningens logo pryder cykeltrøjen både foran og bagpå.

På ærmerne, samt på siden af cykelshortsene, blomstrer margueritten. Foreningen, med en overvægt af medlemmer bosat i byen, har en hang til smuk natur. Derfor er det naturligvis Margueritruten, der fungerer som ledestjerne, når foreningen fræser gennem det danske landskab.

Ingen ciclisimo uden kasket, og her pryder margueritten skyggen inder- og yderside, mens logoet har taget plads i nakken. Som en lille fræk detalje, er syningen indvendig også  grøn.

Uniformens design er skarp afstemt efter foreningens store idol, forbillede og mentor, Brian Holm, der dikterer sorte shorts og hvide sokker – og derfor er sokkerne naturligvis hvide.

Beretninger fra Margueritruten
Foreningens ryttere cykler og dyrker passionen for cykelsport – men er i lige så høj grad formidlere af deres oplevelser og begejstring for cykelsporten. Rutekaptajnen prioriterer naturskønne ruter og udforskning af øens højt, og Margueritruten lægger ofte asfalt til foreningens træningsture.

Foreningens kommunikationsafdeling – topstyret med hård hånd af Formanden – sørger for billeddokumentation og episke beretninger fra foreningens træningsture og løbsaktiviteter. De sportslige aktiviteter suppleres af et underholdende, satirisk og ofte aktuelt narrativ omkring cykelsportens nyheder, myter og resultater med henblik på at skabe synlighed og involvering i cykelsporten.

Derudover arrangerer foreningen sæsonen igennem arrangementer og begivenheder, som alle har udgangspunkt i cykelsporten, men med fokus på det sociale – fx vores sæsonafslutning til Vissenbjerg Grand Fondo i 2017 eller når vi medbringer øens bedste opbakning til cykelløb.

Foreningen